Gasinstallationer | Gasolfyllarna & Gasinstallationer

Gasinstallationer

Gasinstallationer inom industrin

Skall du torka, värma, smälta eller något annat där gasol, naturgas eller biogas kan komma att behövas? Eller ska du kanske gå ifrån olja och börja använda gas? Då ska du kontakta oss!

Planering

Vi hjälper dig redan i planeringsstadiet med tillståndshandlingar, planering av anläggningen och ser till att du får kontakt med de olika oljebolagen som skall leverera gasolen. Gasolcisternen kan antingen köpas eller hyras.

Läs mer om hyrescisterner

Montage & Tillstånd

När montaget är klart ser vi till att du får den utbildning, dokumentation och kunskap som krävs för en säker gasolhantering. Vi tecknar serviceavtal så din anläggning sköts och fungerar felfritt i många år.

Läs mer om serviceavtal

Avslut

Så enkelt är det att anlita Gasinstallationer! Fråga oss gärna mer om vår process, eller kontaka oss för att beställa en gasinstallation!

Kontakta oss

Slipp problem med din gasanläggning – skaffa ett serviceavtal med gasinstallationer!

Kontakta oss

Restauranginstallation

Många restauranger använder gasol som bränsle till spisar, grillar och värmare i sina kök.

För att installera gasol i en restaurang måste du söka tillstånd enligt lag om brandfarliga och explosiva varor samt ta in entreprenör för installationen.

Gas Installationer hjälper dig hela vägen. Vi kan hjälpa dig med tillståndsansökan och därefter förbereda och planera installationen av gasolen. Om du väljer en auktoriserad och kunnig gasolinstallatör, går installationen lättare och snabbare.

Välj en auktoriserad och kunnig gasolinstallatör – det går snabbare!

Kontakta oss

Checklista vid restauranginstallation

För kostnadsfri offert, klicka här

Gasinstallation
i villa eller lägenhet

Gasolspisen är en favorit som allt fler åter sätter in i sina hem. Med en gasolspis blir matlagningen till en enkel match, tack vare den direkta regleringen av värmen och den snabba effekten. Däremot är det lite klurigt att installera en gasspis, med tanke på brandsäkerheten.

I en bostad får endast gasol för det egna behovet förvaras. Det normala behovet i ett hushåll anses vara en gasolbehållare för förbrukning och en i reserv. I bostaden får också aerosolbehållare och engångsbehållare förvaras. Är behovet större än 60 liter gasol eller 5 liter annan brandfarlig gas måste tillstånd sökas hos kommunen.

Behöver du hjälp? Kontakta oss!

Fast gasoltank

Under förutsättning att tankflaskan är installerad enligt gällande regler får du
tanka Autogas/LPG i de flesta europeiska länder.

Kravet att tankflaskorna ska vara försedda med automatisk avstängning uppfylls
av såväl Alugas som Witkamp.

Man kan välja att ha en tankflaska eller två med gemensam påfyllning.

Anslutningen för gasuttag till gasolförbrukarna är densamma som på en tysk gasolflaska (G12, KLF/DIN 477). Adaptrar finns för svensk slanganslutning (G10, POL-gänga) till regulatorn. Nivåmätaren indikerar nivån i flaskan med hjälp av en flottör som flyter på vätskeytan. Tankflaskan är försedd med säkerhetsventil i likhet med traditionella gasolflaskor. Alugas och Witkamp tankflaskor levereras med CE-certifikat

Konsultation

Vid eventuella förändringar i er process som påverkar ert gasolbehov eller dimensionering av anläggning kan det underlätta att prata med någon som kan sin sak. Boka in en konsultation med en tekniker från Gas Installationer så hjälper vi er med era frågor och utarbetar en handlingsplan.

Boka konsultation

Kostnadsfri offert på snabb gasolinstallation? Kontakta oss!

Kontakta oss

Kontakta Gasinstallationer

Huvudkontor / Verkstad

 • Moa Martinsons gata 14, 603 78 Norrköping
 • 020 – 19 19 90

Offertförfrågningar / Konsultationer

 • Perry Falk

 • 011-300 44 51

Administration

 • Kenny Nordenberg
 • 011-300 44 50

Installationsledare

 • Tapani Niskala
 • 011-300 44 52

Servicetekniker

 • Chris Dahlqvist

 • 011-300 44 54

Installatör / Servicetekniker

 • Anders Lind

 • 011-300 44 55

Ekonomi

 • Helena Johansson

 • 011-300 42 65