Integritetspolicy

Gasolfyllarnas integritetspolicy

Hantering av personuppgifter

Gasolfyllarnas behandling av personuppgifter följer alltid Dataskyddsförordningen och övrig förekommande lagstiftning. Gasolfyllarna hanterar endast de personuppgifter som behövs för att Gasolfyllarna ska kunna uppfylla sin del av avtalet.

Det kan också förekomma att kundens uppgifter används för marknadsföringsändamål, erbjudanden från Gasolfyllarna och företag som Gasolfyllarna samarbetar med. Kundens uppgifter kan också användas i samband med utbildning av Gasolfyllarnas personal.

Personuppgifter kan komma utlämnas till myndigheter. För uppdatering av personuppgifter kan uppgifter även inhämtas från offentliga och privata register. Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är avtal, intresseavvägning och i vissa fall rättslig förpliktelse.

Kundens personuppgifter kommer att sparas under tiden kundförhållandet består och de flesta uppgifter kommer att raderas när kundförhållandet avslutas. Vi har i några fall skyldighet att enligt lag behålla vissa uppgifter såsom till exempel fakturauppgifter. I övrigt sparas bara uppgifter där vi har ett berättigat ändamål att behandla uppgifterna.

Om kunden inte vill ta del av Gasolfyllarnas erbjudanden eller om kunden motsäger sig att personuppgifterna används för marknadsföringsändamål kan kunden när som helst meddela Gasolfyllarna.

För kundens begäran om registerutdrag kontakta oss på info@gasolfyllarna.se. Alternativt kan kunden besöka någon av Gasolfyllarnas depåer och där kunden via ett formulär kan ansöka om registerutdrag. Kunden skall medta giltig fotolegitimation. Kunden har rätt att begära rättelse eller radering av förekommande personuppgifter. Likaså kan kunden begära begränsning av Gasolfyllarnas behandling av kundens personuppgifter. Kunden har även rätt att invända mot vår behandling av förekommande personuppgifter.

Om kunden själv har levererat vissa personuppgifter såsom exempelvis förbrukning av gasol och på så sätt givit upphov till ett förbrukningsmönster har kunden rätt till dataportabilitet. Detta kan kunden använda om det är aktuellt att till exempel flytta med förbrukningssiffror till en ny leverantör.

Om kunden är missnöjd med Gasolfyllarnas behandling av förekommande personuppgifter har kunden rätt att inge klagomål till Datainspektionen, e-post: datainspektionen@datainspektionen.se. Om kunden har andra frågor om Gasolfyllarnas hantering av förekommande personuppgifter kan kunden komma i kontakt med vår administration via e-post: info@gasolfyllarna.se eller vår växel på 020-19 19 90.

Cookies

Vi använder cookies – små textfiler som lagras i din dator – för att förbättra tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Det finns tre typer av cookies:

Permanenta cookies lagras på datorn eller i mobilen under en längre period. De har ett förinställt datum och raderas när datumet infaller. De kan lagras högst i 24 månader.

Temporära cookies lagras tillfälligt på datorn eller i mobilen när du besöker en webbplats. De raderas så fort du stänger ner sidan.

Cookies från tredje part kommer, precis som namnet antyder, från en annan webbplats än den som placerat kakan i användarens dator. Denna typ av cookie har till syfte att samla in statistik om besökarnas aktivitet på nätet. Källa: cookielagen.se

Cookies som behövs för att vår webbplats ska fungera

Nödvändiga cookies behövs för att du ska kunna använda vår webbplats på ett optimalt sätt. De nödvändiga cookies vi använder på vår webbplats är:

Inställningar för cookies

För att du ska slippa göra inställningen för cookies varje gång du besöker vår webbplats, sparar vi dina preferenser i en cookie. Ingen övrig information om dig sparas i denna cookie. Dina inställningar sparas i 30 dagar.

NamnSyfteLagras under
close-cookie-barDöljer cookiefältet när du har godkänt det i inställningarna30 dagar
wants-ec-cookiesSparar dina cookieinställningar om nödvändiga cookies30 dagar
wants-fc-cookiesSparar dina cookieinställningar om funktionella cookies30 dagar
wants-mc-cookiesSparar dina cookieinställningar om marknadsföringscookies30 dagar
wants-ac-cookiesSparar dina cookieinställningar om analyscookies30 dagar

Cookies för webbanalys

Cookies som används för webbanalys kan spara information om ditt användande av webbplatsen. Denna data är anonym, och används för att vi ska kunna mäta prestanda för att förbättra din upplevelse. De cookies för webbanalys som används på vår webbplats är:

Google analytics

Webbplatsen använder Google Analytics, vilket är en tjänst för webbanalys tillhandahållen av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”). Om du godkänner att cookies lagras kommer Google att samla information om hur du använder webbplatsen, i form av till exempel vilka sidor du besökt, vilka språkinställningar du har, ditt operativsystem m.m. Datan som samlas in är anonym för oss och används enbart i statistiskt syfte.

NamnSyfteLagras under
_gaGoogle Analytics-cookie. Används för att skilja på unika användare genom att tilldela dem ett slumpmässigt genererat nummer som klientidentifierare1 år
_gidGoogle Analytics-cookie, används för att skilja på användare1 år
_gat_UA-35227800-3Google Analytics-cookie1 år

Ändra dina cookies-inställningar på vår webbplats

Du kan när som helst ändra dina cookies-preferenser i inställningarna via knappen nedan. Dina inställningar sparas i 30 dagar.