Påfyllning och byte

Personal utbildade i ADR levererar din gasol i lösa behållare snabbt och enkelt.

Person fyller gasolflaska

Fast gasoltank

Under förutsättning att tankflaskan är installerad enligt gällande regler får dutanka Autogas/LPG i de flesta europeiska länder.
Kravet att tankflaskorna ska vara försedda med automatisk avstängning uppfyllsav såväl Alugas som Witkamp.

Man kan välja att ha en tankflaska eller två med gemensam påfyllning.
Anslutningen för gasuttag till gasolförbrukarna är densamma som på en tysk gasolflaska (G12, KLF/DIN 477). Adaptrar finns för svensk slanganslutning (G10, POL-gänga) till regulatorn. Nivåmätaren indikerar nivån i flaskan med hjälp av en flottör som flyter på vätskeytan. Tankflaskan är försedd med säkerhetsventil i likhet med traditionella gasolflaskor. Alugas och Witkamp tankflaskor levereras med CE-certifikat.

LPG

På våra fyllningsstationer kan du som har motorgasdrift tanka din bil. Du betalar då per liter istället för per kilo. Priset rör sig upp och ner baserat på tillgång och efterfrågan. Priset sätts via råvarubörsen.

LPG som även kallas Autogas är ett naturligt kolvätebränsle som består av propan till 95-97%. Gasen blir flytande när en liten mängd tryck appliceras på den, vilket gör det möjligt för en stor mängd att lagras i en liten tank. Idag använder många bilister över hela världen LPG för körning.I Sverige är motorgasen vanligen gasol som till minst 95 procent består av propan. Internationellt används beteckningen LPG, Liquefied Petroleum Gas.

Kan jag tanka motorgas i min fordonsgasbil?

Nej, motorgas är ett annat namn för gasol som drivmedel för fordon. Fordonsgas har 230 bars tryck och gasol har maximalt 20 bars tryck – det är inte möjligt att tanka fordon avsedda för ett annat system. De olyckor som har inträffat i Sverige i samband med detta har berott på att hemmagjorda adaptrar har använts. Denna felaktiga hantering är olaglig. Tydliga dekaler ska finnas på stationer för fordonsgas som varnar för detta.

Nedan följer några av anledningarna till varför du bör överväga autogas:

  • Billigare
  • Miljövänlig
  • Bättre prestanda
  • Säker att använda
  • Bra för ditt företag

Lösa behållare

En stor del av Gasolfyllarnas verksamhet är att leverera gasol till restauranger. Vi har lång erfarenhet och ett väldigt gott rykte att leverera på utsatt tid. Vi har idag leveranser på flera orter fem dagar i veckan. En av våra styrkor är att vi levererar med egen personal och i egna bilar. Tack vare detta kan vi garantera att ni får era leveranser i tid och till bästa pris! Vid leverans kopplas flaskorna in och en läcksökning utförs. Har ni några frågor får ni snabbt svar direkt av leveranspersonalen.

Leveranspersonalen är utbildade i ADR för att upprätthålla säkra leveranser.

Gasolen vi levererar innehåller minst 95% Propan och flaskorna fylls med våginstrument som kalibreras varje dag.