En varm dusch i stugan utan indragen vatten eller ström

Duschkabin

En varm dusch är en lyx för alla stugägare, inklusive de utan vatten och el. Här kan du läsa hur man går vidare för att få varmt vatten, antingen bara i duschen eller i kranen både i köket, badrummet och i duschen.

Varmt vatten i kabinen – och möjligheten till en varm dusch – innebär en betydande ökning av komforten i stugan som alla stugägare förtjänar och kommer att uppskatta. Det finns dock flera sätt att få varmt vatten, beroende på om du bara vill ha det i duschen, eller i allmänhet i kranen.

Varm dusch i stugan
För att få möjlighet att ta en varm dusch måste du först bestämma om du bara vill ha varmt vatten i duschen, eller ett helt vattensystem så att du får varmt vatten på de platser du vill ha så som i duschen, och i köket eller någon annanstans du kanske behöver. För att få varmt vatten i duschen finns det flera lösningar som inte kräver fullständig vattenförsörjning, men det är viktigt att du kontrollerar reglerna för utsläppstillstånd med den kommun som stugan är belägen i.

Duschpaket för 12V
detta paketet så följer det med en 30 liters vattentank, och efter du har värmt upp vattnet, placerar du tanken med varmt vatten utanför duschkabinen. Den nedsänkbara 12V-pumpen startar automatiskt när du vrider på kranen i duschen, och stängs av när du vrider kranen tilbaka. Denna duschpaketet kan också används av dig med 230V, då behöver du bara denna omformaren i tillägg.

Se hela vårt sortiment inom vatten här

Indraget ström men ej indragen vatten.
För dem som har 230V i stugan, men inget inloppsvatten finns det naturligtvis också lösningar för att få en varm dusch. En enkel och kreativ lösning kan vara att köpa en 230 volt vattenvärmare, en sänkbar pump och naturligtvis ett duschkabin, garnering och armatur. De andra alternativen är en komplett vattenförsörjning.

Varmvatten med 12V
Om du har en solenergidriven stuga och 12 volt och vill ha ett vattenuttag, kan en gasolvarmvattenberedare förse dig med uppvärmt vatten i kök, badrum och dusch. Det finns inga vattenvärmare som kan drivas med 12 volt eftersom dessa kräver betydligt mer energi än ditt solsystem kommer att kunna producera.

Nyt en varm dusj på hytta - selv om du er uten strøm og innlagt vann!

Skaffa varmt vatten med en gasolvattenberedare
När du sätter på varmvattenkranen i duschen eller i köket slår gasolvattenberedaren på sig och den stängs av när du stänger av kranen igen. En gasolvattenberedare förlitar sig på att tryckvatten fungerarDu får detta med antingen en 12 volt pump eller 230 volt pump. En gasvattenberedare värmer kontinuerligt upp det vatten du behöver och är alltid redo att användas! Dessa kommer att finnas i olika storlekar, beroende på dina behov. Mängden varmt vatten du får beror på temperaturen på vattnet du skickar in i gasvattenberedaren. En enkel tumregel kan vara att värmaren värmer vattnet till 25 grader mer än vid full kapacitetsutnyttjande (liter per minut).
Alla våra varmvattenberedare har en tändningssäkring som stänger gasförsörjningen om lågan slocknar.

Klicka här för att se alla våra gasolvattenvärmare.

Kompletta vattenpaket för 12V och 230V
Att öka stugans komfort är en investering i din fritid. Om du vill ha vatten i kranen utan rinnande vatten finns det kompletta vattenförpackningar för både 12V och 230V. Alla vattenpaket innehåller komponenter tillverkade för nordiska förhållanden. För dem med 12V i kabinen är komponenterna speciellt anpassade till 12 volt effekt så att du får samma vattenkomfort i kabinen som hemma.

Se alla våra kompletta vattenpaket här.

Gasolregulator med hög kapacitet
Gasolregulator som sitter på gascylindern måste kunna leverera tillräckligt med gas under kortare perioder, så det är viktigt att du väljer en gasskapacitet med hög kapacitet. En inhemsk regulator special är avsedd för apparater som gasvattenberedare just på grund av regulatorns höga kapacitet. När du använder en sådan regulator är du garanterad en pålitlig funktion och att du får så varmt vatten som du vill.

Den hittar du här

Vinter och frost
Det är viktigt att komma ihåg att tömma vattenvärmaren innan vintern och frosten kommer. Den vanligaste orsaken till vattenskador i en stuga är frysning av vattenledningar på grund av dålig beredning av stugan före vintern. Detta undviks genom att stänga vattenförsörjningen, tömma pumpen, tömma alla rör och tömma gasvattenberedaren.

Dela inlägget

Facebook
E-post