Vanliga frågor om Sunwind El-dorado förbränningstoalett

Toalett

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om förbränningstoaletten El-dorado. Kom ihåg att du alltid kan få hjälp av en medarbetare på någon av våra depåer.

Vilken säkring kan El-dorado anslutas till?
El-dorado kan anslutas till en 10 amp-säkring, förutsatt att toaletten är den enda som är ansluten på den säkringen. En liten förbrukare som t.ex. en lampa eller laddare till mobiltelefon kan fungera bra också. Bryts säkringen så är troligen uttaget för stort på den fasen.

Är El Dorado för gas?
El-dorado förbränningstoalett finns endast för konstant strömförsörjning, dvs 230 volt.

Jag har bara 12 volt i stugan, vad gör jag?
Det finns ett antal bra toalettlösningar för dig med 12 volt i stugan. Du kan läsa mer om dessa här och hur du väljer rätt toalett för dina behov här.

Vilken kapacitet har El Dorado?
Vi uppskattar kapaciteten upp till 12 personer per dag, men det kommer naturligtvis att bero på hur toaletten används.
Vi rekommenderar att det blir en rutin att tömma askfacket en gång i veckan.

Kan du inte hitta ett svar på din fråga? Skicka din fråga här!

Behöver jag köpa lite extra utrustning med El-dorado för att använda toaletten?
Vi rekommenderar att du köper ventilationspaketet medan du köper toaletten. Paketet innehåller allt du behöver för korrekt ventilation. Alla delar finns i en kartong som lätt passar in i bilen på väg till kabinen.

Dessutom är det en bra idé att köpa väskor till El-dorado och den smarta påsehållaren du kan montera antingen på baksidan av toaletten eller på väggen.

Måste jag lägga något under toaletten under en brännskada?

Det finns inget behov av att ha något under toaletten, även under en brännskada kommer undersidan att hålla sig vid en temperatur där ingenting mellan toaletten och golvet kommer att behövas.

Hur länge varar en förbränning?
Varje förbränning varar i 60 minuter.

Kan förbränningen pågå längre? Jag hörde ljud från toaletten i över 60 minuter.
Varje förbränning varar i 60 minuter. Det händer att du kan uppleva ljudet från fläkten efter att 60 minuter har gått. Fläkten går tills värmeelementet har svalnat.

Måste jag vänta på att förbränningen är klar innan jag kan använda toaletten?
Du kan verkligen använda toaletten under en brännskada! Varje förbränning tar 60 minuter. Om du vill använda toaletten medan en förbränning pågår, använd toaletten som vanligt och tryck på knappen som öppnar dörren och påsen med avfall faller in i en redan varm förbränningskammare. Cykeln startar igen och tar därmed 60 nya minuter, men toaletten förbrukar mindre energi eftersom värmeelementet redan är varmt.

Vilken typ av ventilation behöver jag ha i rummet?
Du behöver en ventil från toalettrummet till 15 x 15 cm. Det finns ingen annan mekanisk ventil i rummet. Om du vill välja ett ventilläge rekommenderar vi att du placerar ventilen längst ner på väggen, mot golvet. Detta ger det kortaste vägen till toaletten. Detta rekommenderas också i små toaletter.

Om du redan har en ventil placerad i rummet, till exempel högst upp på väggen, fungerar den bra så länge ventilen är 15 x 15 cm.

Dela inlägget

Facebook
E-post