Val av toalett till stugan eller torpet

Dass i fjällen

Vilket är det rätta valet av toalett för din stuga beror på ett antal faktorer. Rymd, pris och drift är centrala begrepp när man väljer ett toalettsystem. Vi har beprövade och integrerade system – och den expertis som ger dig förtroende för att göra rätt val.

Val av toalett i stugan
Val av toalett har alltid varit ett hett ämne bland stugägare. Det finns otaliga fritidstoaletter att välja mellan, och en toalett som fungerar bra i en stuga kanske inte fungerar lika bra i en annan stuga. Innan du väljer en toalett i stugan, kanske du vill bekanta dig med djungeln av fritidstoaletter och definiera vilka är dina viktigaste kriterier för att vara nöjd med toaletten. Det finns åtta huvudpunkter att överväga noga innan du väljer ditt val:

Energilösningar tillgängliga i kabinen idag och i framtiden, har du 230 volt?
Utrymme i stugan, har du gott om utrymme i badrummet? Har du utrymme under golvet?
Pris, hur mycket pengar vill du lägga in på toalettköpet?
Lukt, ska toaletten vara inne i stugan eller i en annan byggnad?
Montering, krävs hantverkare?
Kräver toaletten mycket arbete vid tömning osv?
Kapacitet, hur många ska använda toaletten per dag?
Miljö, fungerar toaletten på ett sätt som tar hänsyn till miljön?
Tre huvudtoaletter:

Biologiska toaletter – små och stora system
Spoltoaletter för vatten
Förbrännings toaletter
Biologiska toaletter
I en biologisk toalett omvandlas avfallet till kompost och vätskan avdunstar. I allmänhet är biologiska toaletter uppdelade i två grupper, stora och små system. De stora kännetecknas av att placera kompostfacket under golvet och toalettstolen inuti. De små systemen kännetecknas av att toaletten och komposteringen kombineras i en och samma konstruktion som placeras precis på toalettrummet. Valet är ofta relaterat till det fysiska utrymmet du har – hur ofta du accepterar att tömma, samt vilket pris du kan acceptera.

Klicka här för att se alla biologiska toaletter!

En variant av biologiska toaletter är separeringstoaletter. Det finns också biologiska toaletter baserade på värmekompostering (kräver 230 volt).

Spoltoaletter för vatten
Det finns flera möjligheter bland toalettlösningar för vattenspolning, och de skiljer sig från varandra när det gäller spolvolym / vattenförbrukning. Vissa kräver fall på avloppet. Vatten till toaletterna kan du få från en brunn eller vattenbehållare. Vissa kräver 230 volt, andra 12 volt.

Sunwind Vortex är ett system baserat på vakuumtoaletter de flesta känner till från flygplan, båtar och tåg. I princip kräver toaletten endast 12 volt eller 230 volt i stugan. Vakuumtoaletten har en vattenförbrukning på ca. 4 dl. pr. toalettbesök, det finns lösningar både för dig med eller utan inloppsvatten. Toalettstolen är mycket lik den du har i hemmet, men du använder också en vakuumpump som drivs av 12 volt.

Är du intresserad kontakta oss så berättar vi mer!

Förbrännings toaletter
En förbränningstoalett är, som namnet antyder, en toalett som bränner upp allt avfall. Toaletterna är för dig som vill ha ett enkelt alternativ till stugan, toaletterna tar lite plats och är luktlösa. Begränsningarna är kapacitet, delar som kan gå sönder, strömförbrukning, pris och att du måste lägga en påse i toaletten vid varje besök.

Klicka här för att se alla våra förbränningstoaletter!

garanti
Vi använder bara leverantörer som har lång erfarenhet av att tillverka produkterna. Kvalitetskontroll i alla produktionsstadier garanterar dig goda produkter. Alla våra toaletter har två års garanti.

 

Dela inlägget

Facebook
E-post