Grillverktygen som underlättar när du grillar

Grillar lax och grönsaker

Sommartider och grillning hör ihop verkligen ihop och matlagningen går smidigare om du har rätt utrustning. Smarta praktiska verktyg som underlättar din grillning. Här kommer några tips på bra grilltillbehör som vi tycker gör grillningen enklare.

Grilltång
En grilltång är en nödvändighet. Undvik att använda gafflar för att vrida och/eller vända köttet, eftersom köttsaften kan rinna ut när man sticker i köttet. Det finns ett gott utbud av grilltänger, i metall och trä. Var medveten om att metallhandtag kan bli väldigt hett.

Stekspade 
Ett bra komplement till grilltången när du vill vända en större bit mat så att maten håller ihop, exempelvis när du grillar fisk eller grönsaker.

Grillpensel
Bra att ha till hands. Ofta är det lämpligt att pensla köttet under grillningen, både för att ge en god smak och att smörja köttet så att det inte fastnar på gallret.

Grillvantar/grytlappar
Ett ”måste” vid grillen! Både grillen och det som ligger på grillen är mycket heta och det är lätt att bränna sig, speciellt bra att ha när du använder grillspett av metall eller flyttar på grillgallret.

Se alla våra grilltillbehör här

Grillspett 
Dessa kommer man väl inte undan, under säsongen. Tänk på att grillspett med handtag av metall blir mycket varma. Grillspett i trä, bör läggas i blöt minst 30 min innan de ska användas, annars kan de lätt börja brinna.

Stektermometer
När du grillar stora bitar kött så är det smart att använda dig av en en stektermometer. Utan den är det svårt att veta när maten är färdiglagad. Sätt termometern djupt i mitten av köttet, men inte mot ett ben.

Trancheringsset
Grillar du stora köttstycken som stek eller filé är det bra att ha korrekta verktyg till hands. En bra skarp kniv och en stekgaffel hjälper dig när du ska skära maten innan serveringen.

Se vårt gasolgrill sortiment här

Rotisseri 
Det roterande grillspettet är idealisk för stora köttstycken eller kyckling, och med lite kreativitet kan den användas även till mindre kött och grönsaker. Var noga med att monteringen går rätt och lägg ner lite tid på att testa dig fram till bästa resultat på just din grill.

Stålborste
Det är inte roligt att laga mat på en grill full av matrester, dessutom kan en smutsig grill göra så att det börja brinna och maten blir då svartbränd i stället för grillad. Grillen bör därför rengöras med jämna mellanrum, helst efter varje gång den använts. Smartast är att ha en stålborste som både har en metallskrapa för att avlägsna fastbrända rester och en effektiv borste för rengöring av grillen.

Dela inlägget

Facebook
E-post