Gasol från Gasolfyllarna

Man ger gasolflaska till en kund

Vart kommer gasolen ifrån när jag köper den från Gasolfyllarna?
Gasol är det svenska handelsnamnet för gaserna propan och butan. När du köper gasol från oss får du propan i flaskan, eftersom det är den enda typen som fungerar året runt i Sverige.
Redan innan propanet kommer till vår leverantörs lager kontrolleras det noga att det uppfyller våra krav. Varje leverans ska minst uppfylla produktspecifikationen. Därför granskas dokumentationen som medföljer varje fartygsleverans redan innan lossningen påbörjas. Dessutom tar vår leverantör egna prover som skickas till ett oberoende laboratorium. Allt för att kunna garantera dig gasol av högsta kvalitet.

Men vart kommer gasol ifrån då?
Gasol utvinns ur naturgas och råolja och har i jämförelse med både olja och kol lägre koldioxidutsläpp samt mycket låga utsläpp av svavel, tungmetaller, partiklar och kväveoxider. I Sverige används gasol till största delen inom industrin för bland annat värmebehandling av stål och järn. En mindre del av gasolen säljs som flaskgasol. Biogasol, som produceras från biomassa och avfall, har introducerats på den svenska marknaden och väntas växa framöver. När den är tillgänglig kommer Gasolfyllarna erbjuda det till våra kunder.

Den gasol som fylls på flaska och konsumeras av privatpersoner är i stort sett identisk oavsett om du köper den från oss eller någon annan aktör på marknaden.

Man och kvinna fyller gasolflaska

Hur kan jag vara säker?
Gasolfyllarna har sedan 2015 ackrediterats av Swedac under kravspecifikation SS-EN 13952 samt SS-EN 1439. Dessa behandlar kontroll och fyllning av gasolflaskor. Ackreditering för kontroll och fyllning av gasolflaskor är inget krav men för att bli ännu bättre på det vi gör och för att du som kund ska känna dig trygg när du handlar av oss har vi valt att göra det. Klicka här för att se vår ackreditering hos Swedac.

Ackreditering

Dela inlägget

Facebook
E-post