Eldningsförbud, får jag grilla?

Eldningsförbud

Det har redan börjat införas eldningsförbud på många orter i Sverige, vi vill absolut inte ha samma händelser i år som förra sommaren. Samtidigt är just sommar och grillning något vi älskar och för er som undrar så är det fortfarande grönt ljus att grilla.

Det är tillåtet att grilla på egen tomt i grill eller annan anordning avsedd för matlagning om anordningen är utformad på ett sådant sätt att det inte finns risk för brandspridning,
till exempel att den är upphöjd från marken och ligger långt ifrån skog och mark. Samma sak gäller för restauranger och annan liknande näringsverksamhet på eget verksamhetsområde.

Läs mer om eldningsförbud på länsstyrelsens hemsida, klicka här

Vi gillar grillning i alla former, pellets, kol eller gasol men just gasolgrillar är oerhört säkra då ingen glöd kan flyga iväg och starta en brand.

Men tänk på:
*Ha inte grillen precis intill husfasaden, då värmen från grillen kan nå fasaden.
*Flaskan ska ALDRIG stå i grillens skåp (även om tillverkaren uppmanar till det), du måste snabbt kunna flytta/stänga av flaskan vid en eventuell brand.
*Kontrollera slangar, packningar och regulator före varje grillning, leta efter torrsprickor genom att böja lätt på slangen. Byt ut vid behov. Säkerhetspaket finns att köpa här
*Efter grillning, stäng av ventilen på flaskan och låt grillen självslockna.
*Gör en ordentlig genomgång av grillen i början på säsongen, kanske dags för en ny? Du hittar våra grillar här

Dela inlägget

Facebook
E-post