7 starka argument för att välja en El-dorado förbränningstoalett

Sommarstuga vid vattnet

Förbränningstoaletter har blivit allt mer populära till fritidshuset. Till skillnad från det traditionella utedasset eller mulltoaletten som nyttjar biologisk nedbrytning så bränns fekalier och urin till aska vid extremt hög temperatur i en förbränningstoalett. Det återstår endast en helt luktfri aska som samlas upp i en behållare under toaletten. Askan fungerar sedan utmärkt att använda som gödningsmedel i trädgården.


Här är ytterligare några fördelar med El-dorado förbränningstoalett:


”En toalett ska vara enkel och pålitlig”, säger Daniel Lindholm, produktspecialist på Sunwind. ”Därför har vi skalat bort det som inte är helt nödvändigt för funktionen. Resultatet är en verkligt enkel och pålitlig toalett som kommer att fungera problemfritt i många år. Dessutom är den mycket prisvärd.”

1. Mycket enkel att installera
Du kan göra jobbet själv på ett par timmar om du är normalhändig. Allt som krävs är att dra ventilationsröret ut genom väggen och se till att utloppet hamnar över takfot enligt medföljande instruktion. Sedan pluggar du bara in elkontakten och förbränningstoaletten.

2. Kräver inga tillstånd
Eftersom en förbränningstoalett inte släpper ut något miljöfarligt avfall så krävs inte att du ansöker om tillstånd. Dock rekommenderar vi alltid att du kontaktar din egen kommun och gör en anmälan.

3. Perfekt för den sjönära stugan
Om din stuga ligger nära ett vattendrag eller saknar godkänt avlopp så kan en förbränningstoalett var det optimala valet. Att installera en vattentoalett med tillhörande 3-kammarbrunn är ofta komplicerat och kostsamt. Här finns stränga miljökrav och regler du måste följa. Med en El-dorado förbränningstoalett släpper du inte ut något miljöfarligt avfall och det enda verkliga kravet är att du har tillgång till el.

4. Du slipper tömma utedasset
Du som har ett utedass vet att det är både tungt och mindre trevligt att ta hand om avfallet från utedasset eller mulltoalett. Med en förbränningstoalett får du endast en liten mängd ren, luktfri aska att ta hand om. En familj på fyra personer resulterar i ett par deciliter aska under en veckas användning. Askan är dessutom perfekt till att gödsla dina rosor, Rhododendron eller andra växter som önskar en jord med ett lågt ph-värde.

5. Enkel och problemfri konstruktion
Det finns flera märken och varianter att välja mellan. På Sunwind har vi decenniers erfarenhet av komfortprodukter anpassade för nordiska fritidshus. Vårt klimat med kyla och fukt ställer speciella krav, särskilt om stugan lämnas oeldad under längre perioder. Vi vet hur besvärligt det kan vara om något inte fungerar i stugan då man är långt från närmaste återförsäljare eller serviceverkstad. Därför har vi utvecklat vår förbränningstoalett El-dorado för att den ska vara enkel och problemfri. Följer du bara de enkla skötselråden så sköter du enkelt all installation och skötsel själv.

6. Ren skandinavisk design
Den rena designen är mycket uppskattad och gör att El-dorado förbränningstoalett passar lika bra i det moderna fritidshuset i de minimalistiska, New England-stil samt som i den traditionella fjällstugan. Den avskalade minimalistiska designen gör den också enkel och hygienisk att hålla ren.

7. Prisvärd
När vi utformade El-dorado förbränningstoalett så skalade vi bort allt det som inte är helt nödvändigt för funktionen. Resultatet är en verkligt enkel och pålitlig toalett som fungerar problemfritt i många år. Tack vare den enkla designen är den dessutom mycket prisvärd i inköp.

Fakta om El-dorado förbränningstoalett
• Endast en knapptryckning efter användning.
• Hygienisk och användarvänlig.
• Enkel tömning, allt som blir kvar är lite ren aska.
• Inget vatten eller avlopp krävs.
• Har kapacitet för upp till 12 personer per dygn.
• Förslitningsdelar byts enkelt ut med “click and release”.
• Enkel att installera.
• Godkänd produktstandard CE- och S-märkt (även godkänd enligt Nemko och Fimko).

Dela inlägget

Facebook
E-post