6 snabba frågor till Jamie om grillning

Man grillar i trädgården

Sunwind intervjuade Jamie om grillning. Läs vad han svarar här!

Vad är speciellt med dina grillar?
De är – helt seriöst – väldigt bra. Det är ett nöje att laga mat på dom, dom är coola, och vi har arbetat hårt för att ge dig grillar som gör det så enkelt som möjligt att komma till ett bra resultat – varje gång. Dom har termometer som ger dig maximal kontroll över värmen, och hjul som gör dem lätta att flytta runt.

Kan vi förvänta oss en bok om grillning?
För att vara helt ärlig, om du vill ha en grillbok, så det finns redan en mycket bra bok som kom förra året – BBQ Book – skriven av min kompis och FoodTube legend DJ BBQ. Den måste du bara titta på, den är förpackad med 50 fantastiska grillrecept.

Varför är du så förtjust grillning?
Jag tycker att laga mat med hjälp av eld har något äkta och traditionellt över sig. Det är hur vi brukade göra det innan vi började använda gas och elektricitet och det är därför något helt naturligt och ursprungligt i det. Det finns inget som kan jämföras med laga mat utomhus med vänner. Dessutom smakar grillat så bra!

Är det möjligt att laga hälsosam mat på en grill?
Absolut! I Storbritannien har vi för vana att bara lägga korv och hamburgare på grillen. Men egentligen ger grillen oss möjligheten för mer än så. Till exempel. kyckling, färsk fisk och skaldjur, samt att röken avger underbara smaker. Grilla gärna några grönsaker och förbered en stor härlig sallad som tilltugg och bara njut.

Vilken är din favoritmat?
Det är inte möjligt att svara på… Jag får ofta frågan om detta – det är samma sak som att be någon att välja ditt favoritbarn!

Har du några grill tips för oss?
Jag har massor! Jag älskar att använda en örtpensel för att ge köttet mer smak. Välj örter med kraftfull stam, till exempel. timjan eller rosmarin. Knyt ihop stammarna med ett snöre. Krossa bladen i t.ex. botten av en stekpanna för att få fram den läckra smaken. Sedan doppa den i lite olja och pensla köttet under grillningen. Mycket lätt och otroligt läckert.

Dela inlägget

Facebook
E-post